I are Baboonhol, can swim as good as you can!
Door: JJatSuriname
Blijf op de hoogte en volg Jan Jaap
18 Oktober 2010 | Suriname, Paramaribo
Afgelopen week was het lekker rustig. Vervelend dat het administratie week was waardoor contact met de apotheker beperkt was, maar de administratie zal toch gedaan moeten worden. Naar maten zaterdag naderde kregen Suz en ik steeds meer zin in onze trip naar Babunhol(je spreekt het blijkbaar uit als Baboonhaul, ofzoiets). Deze trip was min of meer ontstaan tussen ons en onze collega´s die daar wel naar toe zouden willen gaan. Uiteindelijk werd het een reisje waarbij we 27 mensen mee gingen, allemaal familie, vrienden en collega´s. In de apotheek was de sfeer erg vrolijk, want iedereen die meeging had er zin in. Ook Mr. Edgar (Die alleen mee zou gaan als zijn neefje ook mee zou gaan. Die is hier ook op stage voor zijn dokters opleiding) had er veel zin in. Hij kon het dan ook niet laten rare grappen te maken. Uiteindelijk gingen Suz en ik, Cleo, Trees, Edgar, Nelly, Mevr Wong en Marie uit de apotheek mee naar Babunhol.
Vrijdag middag zijn Suz en ik nog naar de marretraite mall geweest ( Een winkel centrum). Omdat wij binnen kort naar Palemu zouden gaan, hadden Suz en ik nog wat spullen nodig, wandelschoenen, t-shirt met lange mouwen, zaklamp, dat soort zaken. -_-‘ het valt alleen erg tegen om in een tropisch land hoge schoenen te vinden of t-shirts met lange mouwen. Deze mall, net als de Hermitage mall, was erg klein. :S Suz en ik hadden, op onze Hollandse pas, 80% van de winkels gezien in een half uur. Uiteindelijk hebben we niet gevonden wat we zochten. We waren ook niet van plan om veel geld uit te geven aan producten die we slechts een enkele keer zouden gebruiken. xD we waren zelfs zo snel dat we later toch nog even naar het centrum zijn gegaan om daar te kijken maar we konden alsnog niets vinden.
:D Zaterdag vroeg opgestaan, ;) zal de spanning wel zijn geweest. We hadden al wat foto’s gezien van Anje en die zagen er veel belovend uit dus onze enthousiasme was hoog. Om 10 voor 7 waren Suz en ik bij de bussen. :P Ik zou een fles rum mee nemen, maar nadat Johan ( partner van Nelly) er naar vroeg en ik het niet meer in mijn tas kon vinden ben ik maar even naar huis gerend. -_-‘ bleek dat ik het toch in mijn tas had gedaan, maar dat die helemaal onder op was gezakt. Ach ja ochtend gymnastiek zullen we maar zeggen. :D Kort daarna waren we onderweg! Na anderhalf uurtje reizen sloegen we van de hoofdweg een zij straat in. Het begon redelijk rustig, maar kort daarna werd het zoals Axel van Guns and Rozes zong, “Welcome to the Jungle” :D avontuurlijk, maar ook erg mooi. Uiteindelijk kregen we zicht van een wat beter beheerd stukje bos en kort daarna een huisje op een heuvel. Deze heuvel had uitzicht op het resort. :D Damn it iz purrty! Lekkere chill atmosfeer en een echt tropisch gevoel. Palmbomen langs een strand en hutjes bedekt met palmbladeren. ;) Very nice indeed. Ik ben gelijk gebruik gaan maken van mijn camera om al die pracht op foto vast te leggen. Ik vind het alleen jammer dat ik weet dat het niet te vergelijken is met de echte beleving. :P De rest van de dag hebben we lekker zitten chillen. Beetje gezwommen in het rivier water, en genoten van Borgoe 82 rum ;). xD daar was ik al om 09:00 mee begonnen, want ik moet wat proeven van Johan (Rum met kokoswater). Na me voornamelijk bezig te hebben gehouden met het gooien van kleine kinderen en drinken samen met ouwe lullen klets, had ik me terug getrokken uit het water om me klaar te maken voor vertrek. Na wat gegeten te hebben ben ik lekker in een schaduwrijk stukje gras geploft en heb ik genoten van wat muziek. Totdat het begon te regenen. Dit was ook gelijk het signaal voor ons om te vertrekken. De meeste mensen waren al omgekleed en gepakt dus het duurde niet lang voordat we in de bus op weg naar huis zaten. Hoewel het regende had dit ook een bepaalde charme en bleven het uitzicht en de omgeving prachtig. Uiteindelijk waren Suz en ik rond de klok van 20:00 thuis. Moe ;) maar ontspannen. Anyone going to Suriname? Adviseer ik om een tripje te maken naar Babunhol. Verwacht geen mega, power ranger actie en avontuur maar een geweldige en verzorgde locatie om te relaxen en te chillen. ;) zelfs voor de mensen die willen hengelen.
20 Oktober 2010 - 22:32
Joke :
Wat wil je nog meer ? Water strand en palmbomen. Een droomplaatje geniet ervan doe ik hier mee . liefs v. mama