Zhe firzt couple of dayz - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jan Jaap Montes y Perez - WaarBenJij.nu Zhe firzt couple of dayz - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jan Jaap Montes y Perez - WaarBenJij.nu

Zhe firzt couple of dayz

Door: JJatSuriname

Blijf op de hoogte en volg Jan Jaap

24 Augustus 2010 | Suriname, Paramaribo

24ste kwamen Suzanne en ik aan in Suriname, na een lange, LANGE vlucht. Daarna werden we opgepikt door Jeffry (taxi chauffeur) die ons naar ons appartement bracht. Het appartement ziet er prachtig uit en is goed vertoeven. Nadat we we onze koffers uit gepakt hadden en wat comfortabeleres hadden aangetrokken, hebben we het onbekende maar lekkere fruit gegeten wat voor ons was klaar gelegd. Daarna zijn we met de hospita gaan praten over de huisregels en hebben we gelijk even vermeld dat wij geen stelletje waren.

Wij zijn eerst drinken gaan halen want de fles cola en fles water waren snel op. Zo hebben we gelijk onze eerste indruk van onze buurt opgedaan. Een zeer rustige buurt op nog geen 5 minuten wandelen van onze stage plaats en nog geen 10 minuten van het centrum. Na wat zoeken.( lees: de straat uit lopen en links en rechts kijken) hadden we een "supermarkt" gevonden. Alleen geen Surinaamse Dollars bij, Hoewel dit klinkt als een beginner fout voor iemand in het buitenland is dit in Suriname anders, want het blijft een raadsel wat de winkeleigenaar het liefst ontvangt Euro's, SRD's of zelfs USD. Wij konden aan de overkant onze euro's wisselen en konden zo toch nog wat drinken regelen.